Автор Тема: Чи варто робити спальню на замовлення, а не купувати готовий комплект?  (Прочитано 17 раз)

Оффлайн pagemolav

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Думаю зараз над покупкою шафи з ДСП для спальні, але раніше з такими меблями особливо не стикався. Цікавить саме практична сторона: чи не починають з часом прогинатися полиці, відходити кромка на торцях, розхитуватися кріплення та дверцята? Хотілося б почути думку тих, хто користувався подібною шафою не кілька тижнів, а хоча б рік-два. На що ви звертали увагу при виборі матеріалу та конструкції?

Оффлайн Krahmans

• Full Member
    • Просмотр профиля
Я б тут дивився не стільки на сам напис ДСП, скільки на товщину плити, якість обробки торців і те, як зроблена вся конструкція. Для звичайної шафи 16 мм цілком зустрічається, але на довгих полицях при великому навантаженні вже має значення жорсткість. Ще обов’язково перевірив би, щоб кромка була нормально приклеєна без щілин і відшарувань. У побуті саме такі дрібниці часто сильніше впливають на враження від меблів, ніж зовнішній декор.

Оффлайн pagemolav

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Ось про полиці я якраз найбільше переживаю, бо планую зберігати там не лише одяг, а й коробки з речами та постільну білизну. Ще бачив шафи, де після складання дверцята стоять нерівно, а через деякий час потрібно знову регулювати петлі. Тому тепер думаю, що краще не орієнтуватися тільки на ціну та колір ДСП, а нормально розібратися з товщиною деталей, кріпленням, кромкою і можливістю зробити внутрішнє наповнення під свої потреби.

Оффлайн Tordar

• Full Member
    • Просмотр профиля
Ось про полиці я якраз найбільше переживаю, бо планую зберігати там не лише одяг, а й коробки з речами та постільну білизну. Ще бачив шафи, де після складання дверцята стоять нерівно, а через деякий час потрібно знову регулювати петлі. Тому тепер думаю, що краще не орієнтуватися тільки на ціну та колір ДСП, а нормально розібратися з товщиною деталей, кріпленням, кромкою і можливістю зробити внутрішнє наповнення під свої потреби.
Так, я б теж обирав саме за конструкцією, а не тільки за фотографією. До речі, якщо потрібен не типовий варіант, можна подивитися в бік фабрики м’яких меблів Константа у них цікавий підхід до комплектації, коли можна підлаштувати меблі під конкретну кімнату. Спальня на замовлення з вибором кольору ДСП, замовлення необхідних модулів це зручно, коли стандартна шафа не зовсім підходить за розміром або хочеться самому визначити склад комплекту.

Для спальні можна продумати кількість секцій, полиць і модулів, а також підібрати колір ДСП під уже наявні меблі. Я б при замовленні ще окремо уточнив товщину плити, тип кромки, якість фурнітури та максимальне навантаження на полиці тоді буде набагато зрозуміліше, за що саме платиш.

Яндекс.Метрика