Після кількох реалізованих сайтів я почав помічати одну і ту ж проблему: навіть технічно правильні рішення не завжди дають хороший результат. Спочатку я думав, що справа в інструментах або стеку технологій, але з часом зрозумів — питання значно ширше. Щоб краще розібратися, я почав аналізувати підходи до створення вебпроєктів і звернув увагу на
https://teragroup.com.ua, де показано більш системне бачення розробки.
Після цього я переглянув свій підхід до роботи. Раніше я починав із реалізації функцій, тепер — із розуміння цілі проєкту. Я став більше часу приділяти аналізу: хто користувач, що він шукає і який шлях проходить на сайті. Це дозволило створювати більш логічні та зрозумілі інтерфейси.
Далі я оптимізував структуру коду. Замість складних і заплутаних рішень почав використовувати простіші, але більш передбачувані підходи. Це значно спростило підтримку і дозволило швидше вносити зміни.
Окремо я почав працювати з продуктивністю. Перевіряв швидкість завантаження, зменшував кількість зайвих запитів і тестував сайт на різних пристроях. Це позитивно вплинуло на взаємодію користувачів із продуктом.
Зараз я сприймаю веброзробку як поєднання логіки, технічних рішень і розуміння поведінки користувача. Саме цей баланс дозволяє створювати проєкти, які працюють стабільно і приносять реальну користь.