Я щось не дуже розумію.. старе авто продає зазвичай господар, власник. То який власник продасть вам його в кредит? Чи може я щось не так розумію? А ще питання, коли продається старе авто, скажімо посеред року, на нього вже оформлене КАСКО і автоцивілка ці страховки переходять до нового власника, чи треба робити нові? Якщо робити нові чи є варіанти де їх можна купити подешевше?
Звичайний власник не чекатиме грошей роками - він хоче отримати всю суму відразу. У таких випадках зазвичай підключається банк або фінансова компанія: вони виплачують продавцю повну вартість, а ви вже потім повертаєте борг банку з відсотками. Хоча, як на мене, краще зібрати готівку, бо переплати на старих машинах бувають захмарні.
Щодо страхування, то тут є нюанси. КАСКО - це добровільна штука, і зазвичай воно прив'язане до власника, тому його рідко вдається просто «перекинути». А от автоцивілка (ОСЦПВ) за законом закріплена за конкретним автомобілем. Тобто, якщо ви купуєте машину, страховка діє до кінця свого терміну, і новий власник може нею користуватися. Але на практиці часто старий господар хоче забрати залишок коштів у страховій, тому краще оформлювати свій поліс відразу на власне ім’я.
Якщо хочете зекономити на новій страховці, варто знати про систему бонус-малус. Це такий механізм, коли за безаварійне водіння ціна поліса щороку стає меншою. До речі, часто буває доступна додаткова
знижка на ОСЦПВ якщо знати, як правильно застосувати цей коефіцієнт і де оформлювати поліс онлайн. Це допомагає суттєво збити ціну, особливо якщо у вас хороший стаж водіння без ДТП.
Головна порада: перед покупкою обов'язково перевірте авто по реєстрах, щоб на ньому не було штрафів або арештів, бо ніяка страховка тоді не допоможе. Ви вже перевіряли історію того авто, яке пригледіли, чи поки тільки розбираєтесь з паперами?