Автор Тема: Як спілкуватися за кордоном без знання мови, якщо подорож не туристична?  (Прочитано 141 раз)

Оффлайн Alexander

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Доброго дня. Хочу порадитися з тими, хто часто їздить за кордон не просто як турист, а у справах: робота, навчання, документи. Ситуація така — мови країни не знаю, англійська на базовому рівні, а спілкуватися доводиться багато і не завжди в простих умовах. Телефонний перекладач інколи виручає, але не завжди зручно: або шумно, або швидкий діалог, або просто немає часу друкувати текст. Хотілося б зрозуміти, які є реальні рішення для таких ситуацій і що працює не лише в теорії.
Если тебе не верят - не оправдывайся.

Оффлайн Krahmans

• Full Member
    • Просмотр профиля
Привіт. Дуже знайома проблема, сам через це проходив. Коли подорож не туристична, а більш «робоча», стандартні рішення починають дратувати. Постійно діставати телефон, відкривати додаток, ловити інтернет — це реально забирає час і нерви. Особливо складно, коли співрозмовник говорить швидко або не хоче чекати. Я довго терпів, але зрештою почав шукати щось спеціалізоване саме для живого спілкування, а не для перекладу окремих фраз у спокійній обстановці.

Оффлайн Alexander

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Дякую, дуже влучно описав ситуацію. Тоді уточню: чи є сенс дивитися саме на окремі пристрої, а не додатки в смартфоні? І наскільки вони зручні у реальному діалозі — коли потрібно швидко відповісти, перебити або поставити уточнююче запитання? Хочеться зрозуміти, чи це справді полегшує спілкування, а не просто ще один гаджет у сумці.
Если тебе не верят - не оправдывайся.

Оффлайн Krahmans

• Full Member
    • Просмотр профиля
З мого досвіду — окремий перекладач для подорожей значно зручніший саме для живого спілкування. Такі пристрої створені не для тексту, а для розмови: натиснув кнопку, сказав фразу, і співрозмовник одразу чує переклад у реальному часі. Я користуюсь електронним перекладачем від Persimon — компактний, швидко реагує, добре розпізнає мову навіть у шумних місцях. Це реально допомагає, коли немає часу пояснювати жестами або шукати слова. Для поїздок, де потрібно багато говорити з людьми, це не розкіш, а інструмент, який знімає напругу і робить спілкування значно простішим.

Яндекс.Метрика