Автор Тема: Хто як робить Мімозу: з сайрою, з тунцем чи ще якось по-іншому?  (Прочитано 192 раз)

Оффлайн Krahmans

• Full Member
    • Просмотр профиля
Підкажіть, будь ласка, хто як готує салат мімоза, бо щоразу натикаюся на різні варіанти і вже заплутався. Одні кажуть, що класика тільки з сайрою, інші наполягають на тунці, а хтось узагалі радить брати будь-яку рибу, яка є під рукою. Хочеться зробити так, щоб салат вийшов ніжним, не сухим і водночас мав яскравий смак, а не просто набір шарів. Цікавить, як ви обираєте рибу і чи сильно це впливає на кінцевий результат, бо святковий стіл уже скоро, а експериментувати навмання не дуже хочеться.

Оффлайн Oldyamar

• Full Member
    • Просмотр профиля
Я пробував різні варіанти мімози і можу сказати, що все залежить від того, який смак ви хочете отримати в підсумку. Сайра дає більш насичений і звичний багатьом смак, який асоціюється зі святами з дитинства. Тунець виходить легшим і менш жирним, салат із ним здається більш сучасним. Дехто ще використовує горбушу або іншу рибу, але там важливо не переборщити з шарами, щоб риба не перебивала все інше. Головне добре віджати рибу від рідини і рівномірно розподіляти її між шарами, тоді мімоза не буде розпадатися і залишиться ніжною.

Оффлайн Krahmans

• Full Member
    • Просмотр профиля
Дякую за пояснення, стало трохи зрозуміліше, але все одно сумніви залишаються. Я кілька разів робив мімозу з тунцем, і вона виходила ніби нормальною, але чогось не вистачало, наче смак був плоский. Можливо, я неправильно чергував шари або мало давав просочитися, бо інколи салат здавався сухуватим. Цікаво, чи має значення, що класти першим і скільки часу мімоза повинна стояти в холодильнику перед подачею, щоб смак став більш гармонійним і насиченим.

Оффлайн Oldyamar

• Full Member
    • Просмотр профиля
Тут багато нюансів, які справді впливають на результат, і їх часто недооцінюють. Порядок шарів важливий, бо нижні мають трохи тримати форму і вбирати вологу, а верхні створюють відчуття легкості. Я завжди даю салату настоятися кілька годин, інколи навіть залишаю на ніч, тоді всі інгредієнти об’єднуються в один смак. Також не варто шкодувати заправки між шарами, але й заливати все суцільно не потрібно.

Я звик салат мімоза заправляти майонезом Торчин https://www.torchyn.ua/recipes/salat-mimozaи бо з ним консистенція виходить рівною і салат не пересихає. У підсумку навіть з різною рибою мімоза може вийти вдалою, коли дотримуватися балансу і не поспішати з подачею.

Яндекс.Метрика