Що ви зазвичай берете з собою у подорож? Просто коли їдеш десь за кордон то говорять не варто брати дуже великий багаж, бо скажімо у літаку за кожен лишній кг доволі велика переплата. Що треба ложити в валізу? А що краще лишити вдома і ті 2 тижні прожити без цього?
Подорожі — це чудова справа, але проблема багажу, особливо в літаку, завжди актуальна. Я з власного досвіду можу сказати, що чим менше речей, тим менше клопоту, і це правда. Головне правило — бери лише те, що будеш реально носити.
Що точно варто покласти в валізу. Спочатку про головне: документи. Паспорт, квитки, підтвердження бронювання житла, і, звичайно, медична страховка. Багато хто недооцінює її, але це справді дуже важливо, бо ніхто не знає, що може статися, а лікування за кордоном може коштувати шалені гроші. Це твій спокій та фінансова безпека. Більше про те,
Навіщо оформлювати страховку при виїзді за кордон, можеш почитати в цій статті. З речей.. я завжди беру базовий набір універсального одягу, який можна легко комбінувати між собою. Наприклад, кілька футболок, одні джинси, зручні штани, один-два светри. Щодо взуття — максимум дві-три пари: кросівки, сандалі/босоніжки і, можливо, щось легке для вечірніх прогулянок.
Що краще залишити вдома. Забудь про одяг, який ти одягнеш "про всяк випадок". Краще брати менше і при потребі випрати. Також не варто брати улюблені, але громіздкі книги, замість них можна взяти електронну чи закачати аудіокниги. Величезні упаковки шампунів, гелів для душу теж зайві — їх завжди можна купити на місці, або якщо не хочеш витрачати гроші, купи баночки для подорожей і просто відлий свій улюблений засіб. Це звільнить місце для сувенірів.