Автор Тема: Допоможіть з фільтрами на фуру!  (Прочитано 39 раз)

Оффлайн Alexander

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Допоможіть з фільтрами на фуру!
« : Июня 19, 2025, 10:04:14 pm »
Хлопці, потрібна порада. Їду зараз на DAFі, останній місяць пішли проблеми з тягою та витратою пального, ну прям явно щось не те. Кажуть, може бути через фільтри, але я в тих нюансах не дуже шарю. Хтось вже проходив через подібне? Що краще ставити, щоб не міняти через місяць і не робити потім капіталку? Реально вже нервів нема, бо кожен рейс — то рулетка. Напишіть, якщо є перевірений варіант, бо не хочу кидати гроші на вітер.
Если тебе не верят - не оправдывайся.

Оффлайн Oldyamar

• Full Member
    • Просмотр профиля
Re: Допоможіть з фільтрами на фуру!
« Ответ #1 : Июня 19, 2025, 10:05:38 pm »
Та в мене була аналогічна ситуація минулого літа, коли на фуру замість нормального фільтра сунули якийсь "шлак". Тяга пропала, мотор почав захлинатися. І найгірше — поперла сажа, аж дим чорний валив, як з паровоза. Я думав, що турбіна накрилася. А виявилось — повітряний фільтр забитий якоюсь дешевою копією. Поміняв — і все, пішло як по маслу. Тому дивись, не ведись на дешевизну, бо потім дорожче вийде. Перевіряй, що купуєш. Я тепер тільки на якісні бренди дивлюсь, без експериментів.

Оффлайн Tordar

• Jr. Member
  • **
    • Просмотр профиля
« Ответ #2 : Июня 19, 2025, 10:06:25 pm »
Та то ще пів біди, як тільки фільтр глючить… У мене через паливний фільтр майже насос умер. Заправився на трасі, а там якась гидота була в дизелі, фільтр не витяг — і гайки. Потім майстер каже: "Ну ти сам винен, бо поставив фільтр 'якось' з базару". Тепер тільки на перевірених продавцях беру. І масляний, і паливний, і гідравлічний — усе міняю в комплексі, не чекаю, поки щось рване. До речі, якщо шукаєш норм варіант — можу підказати, де беру. Головне — не тягни, бо мотор не простить.

Оффлайн Krahmans

• Full Member
    • Просмотр профиля
« Ответ #3 : Июня 19, 2025, 10:09:33 pm »
Друже, я тебе дуже добре розумію — сам через таке проходив. Якось теж почався спад потужності, розхід пального злетів, а тяга — нуль. Півтора місяця мучився, думав, що турбіна або інжектор, купу грошей вбухав у діагностику. А виявилось усе банально — фільтри в хлам. Тепер уже точно знаю, що не треба вигадувати велосипед. Якщо хочеш спати спокійно й не боятися, що завтра в рейсі щось вилізе — став фільтри Donaldson https://ultrafilter.com.ua/catalog/donaldson-filtry/ От чесно — не реклама, просто перевірено на собі. Вони реально тримають якість, працюють довше, ніж ті всі "ноунейми", і в плані ресурсів у кілька разів виграють. Я їх беру в Інтернет-магазин «Ультрафільтр» , вони саме на фільтрах спеціалізуються. Ціна не найнижча, але зате потім не маєш клопоту. Реально раджу не економити на такому. Та й сам зрозумій — мотор дорожчий.

Яндекс.Метрика