Автор Тема: Маю проблему з інкубатором - температура постійно стрибає  (Прочитано 65 раз)

Оффлайн Alexander

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Маю проблему з інкубатором, температура постійно стрибає. Вдень все стабільно, а вночі падає на градус або навіть більше. Через це яйця охолоджуються, розвиток ембріонів сповільнюється. Перевіряв терморегулятор, він наче працює, але реакція якась повільна. Може справа в самому датчику або обігрівач не витягує нічні перепади? Вже зіпсував одну кладку, не хочу повторювати помилку.
Если тебе не верят - не оправдывайся.

Оффлайн Krahmans

• Full Member
    • Просмотр профиля
Скоріш за все, проблема в датчику температури, який неправильно зчитує показники або просто втратив чутливість. Нічні перепади в приміщенні впливають на корпус, якщо він недостатньо герметичний. Перевір також, чи не підгоріли контакти на платі управління. Якщо нагрівач старий, він може працювати на половину потужності, тому не компенсує втрати тепла вночі. Очисти вентилятор від пилу, це може покращити циркуляцію повітря всередині.

Оффлайн Alexander

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Дякую за пораду, контакти переглянув, вони виглядають цілими. Але от датчик дійсно видає дивні значення, коли в кімнаті стає прохолодніше. Мабуть, треба замінити керуючий елемент, щоб не ризикувати знову. Якщо я буду міняти систему, на що краще звернути увагу, щоб регулювання було чіткішим? Бо я не впевнений, чи варто купувати універсальний блок, чи краще шукати щось спеціалізоване під мою модель. Як зрозуміти, чи допоможе повна заміна, чи проблема може бути в слабкому нагрівачі, який просто не встигає догріти об'єм повітря?
Если тебе не верят - не оправдывайся.

Оффлайн Krahmans

• Full Member
    • Просмотр профиля
Для стабільної роботи краще відразу брати готовий комплект автоматики. В такому разі я зазвичай шукаю потрібні запчастини для інкубатора https://mastershop.com.ua/inkubator-i-zapchasti-k-nemu/ на MasterShop, бо там завжди є вибір під різні типи корпусів. Це дозволяє уникнути проблем із несумісністю роз’ємів.
Якщо нагрівач справний, то заміна контролера на сучасний цифровий варіант вирішить проблему стрибків. Цифрові моделі набагато швидше реагують на зміни температури. Обирай пристрої з підтримкою зовнішнього датчика, щоб винести його в зону з найкращою циркуляцією.
При виборі зверни увагу на потужність нагрівального елемента. Якщо він заслабкий для твого об'єму інкубатора, то жоден контролер не допоможе вночі. Краще один раз взяти якісний нагрівач і нормальний терморегулятор, ніж постійно намагатися налаштувати стару систему, яка вже вичерпала свій ресурс.

Яндекс.Метрика