Підбір автозапчастин може здійснюватися двома основними способами: за VIN-кодом та за моделлю автомобіля. Обидва варіанти мають свої особливості, однак їх точність суттєво відрізняється. Підбір за моделлю базується на загальних характеристиках авто: рік випуску, тип двигуна, комплектація. Проте навіть у межах однієї моделі можуть бути відмінності, які впливають на сумісність деталей.
Через це інколи виникають помилки та необхідність повернення запчастин. Натомість VIN-код є унікальним і містить повну інформацію про конкретний автомобіль, що дозволяє підібрати деталь максимально точно
https://ogoloshennya-rivne.com.ua/avto/pidbir-avtozapchastin-za-vin-kodom-yak-znaiti-potribnu-detal-dlya-vashogo-avtomobilya/ . Я неодноразово переконувався, що саме VIN-підбір значно зменшує ризик помилок і економить час. У своїй практиці я завжди намагаюся використовувати саме цей метод, адже він дає впевненість у правильності вибору. Коли я вперше зіткнувся з підбором за моделлю, то допустив помилку і витратив зайві кошти, тому тепер завжди перевіряю сумісність через VIN.