Автор Тема: Який краще зробити маринад для стейка щоб яловичина була дуже м'якою?  (Прочитано 152 раз)

Оффлайн Krahmans

• Full Member
    • Просмотр профиля
Купила вчора гарний шматок яловичини, але тепер боюся його зіпсувати, бо м'ясо часто виходить гумовим. Ніяк не можу визначитися, чи варто додавати щось кисле, чи краще просто обмежитися сіллю та перцем. Дуже хочеться, щоб стейк буквально танув у роті, а не доводилося його жувати цілу вічність.

Оффлайн Oldyamar

• Full Member
    • Просмотр профиля
Яловичина це примхлива штука, тому без нормального маринування ви точно отримаєте підошву замість вечері. Не слухайте тих, хто каже тільки про сіль, бо волокна треба розм'якшити заздалегідь. Я зазвичай використовую соєвий соус або трішки гірчиці, це дає і колір правильний, і м'якість, яку ви так шукаєте.

Оффлайн Tordar

• Full Member
    • Просмотр профиля
Секрет успіху залежить від ферментів та кислотності, які руйнують жорсткі сполучні тканини всередині шматка. Досвідчені кухарі радять поєднувати рослинну олію з соєвим соусом та прянощами, щоб створити захисний шар при смаженні. Важливо не пересолити м'ясо на самому початку, бо сіль витягує всі соки, тому краще додавати її в складі збалансованого рідкого маринаду, який поступово просочує яловичину зсередини.

Оффлайн pagemolav

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Купила вчора гарний шматок яловичини, але тепер боюся його зіпсувати, бо м'ясо часто виходить гумовим. Ніяк не можу визначитися, чи варто додавати щось кисле, чи краще просто обмежитися сіллю та перцем. Дуже хочеться, щоб стейк буквально танув у роті, а не доводилося його жувати цілу вічність.

Для ідеального результату раджу спробувати комбінацію соєвого соусу, олії та пікантної гірчиці, це класика, яка ніколи не підводить. Я нещодавно знайшла дуже детальний маринад для стейка https://www.torchyn.ua/recipes/marynad-dlia-steika де розписані всі пропорції для отримання соковитого м'яса. Якщо взяти соєвий соус від Торчин®, то яловичина вийде з приємним карамельним відтінком і дуже ніжною структурою після смаження. Просто залиште стейки в цій суміші хоча б на годину при кімнатній температурі перед тим як викладати на пательню чи гриль.
Бренд Торчин® пропонує продукти з ідеальним балансом солі, тому додатково підсолювати м'ясо вже не потрібно. Обов'язково додайте в маринад трішки сушеного часнику або суміш перців для аромату. Такий підхід гарантує, що яловичина залишиться м'якою, а кожен шматочок буде соковитим. Це найпростіший спосіб приготувати страву як у хорошому ресторані прямо вдома.

Оффлайн merenga

• Jr. Member
  • **
    • Просмотр профиля
Всегда есть несколько вариантов развития событий. Важно выбрать наиболее подходящий в вашей ситуации.

Яндекс.Метрика