Для мене ШІ став чимось на кшталт дуже розумного асистента, який завжди під рукою. Раніше на пошук якоїсь технічної дрібниці чи структурування ідей йшла купа часу, а зараз це робиться за лічені хвилини. Відчуваю, що життя прискорилося: ми стали швидше отримувати відповіді, але водночас зросла і вимога до якості того, що ми видаємо. Найбільше змінився підхід до рутини - тепер я делегую алгоритмам нудне написання кодів чи форматування текстів, лишаючи собі лише фінальний контроль та креатив.
Проте, разом із зручністю прийшли і нові виклики, особливо в тому, як ми сприймаємо інформацію. Зараз уже важко розрізнити, де робота людини, а де генерація, і це змушує нас бути більш критичними. Багато хто замислюється, чи не забере штучний інтелект хліб у творчих професій, але мені здається, що це просто новий інструмент, як колись комп'ютер замінив друкарську машинку. До речі, цікаві роздуми про те, як штучний інтелект
www.ukrlib.com.ua/pub/article.php?articleid=4658 трансформує наше майбутнє і які ризики приховує ця цифрова революція. Головне застереження тут одне: не варто покладатися на нього на сто відсотків, бо "машинна логіка" іноді видає дуже впевнені, але абсолютно помилкові факти.