Автор Тема: Двостійковий підйомник з нижньою синхронізацією — у кого є досвід?  (Прочитано 110 раз)

Оффлайн Tordar

• Full Member
    • Просмотр профиля
Думаю ставити в гараж для власних потреб, не СТО, але хочу щось нормальне, щоб і легкові, і інколи бус підняти. Читав, що нижня синхронізація зручніша, бо немає балки зверху, але хвилює момент з тросами і чи не заважає це роботі під авто. Також цікавить, як воно по надійності і обслуговуванню, бо не хочу кожні пів року щось підтягувати чи міняти. Хто реально користується – чи є якісь підводні камені, про які не пишуть?

Оффлайн Krahmans

• Full Member
    • Просмотр профиля
Є досвід роботи з таким варіантом, правда не в гаражі, а на невеликому сервісі. Основна перевага – вільний доступ зверху, можна спокійно відкривати двері, нічого не обмежує по висоті. Але є нюанс по підлозі, вона повинна бути рівна і міцна, бо вся синхронізація внизу, і якщо є перекоси – починаються проблеми з рівномірним підйомом. По тросах – вони в кожусі, але бруд і волога все одно впливають, тому періодично потрібно чистити і дивитись стан. Якщо не забивати на обслуговування, то працює нормально і довго.

Оффлайн Tordar

• Full Member
    • Просмотр профиля
Якраз за підлогу теж думав, бо в мене не ідеальна плита, є невеликий перепад. А по висоті підйому як воно, вистачає для нормальної роботи з ходовою і коробкою? І ще питання – чи не заважає нижня балка при заїзді, особливо якщо машина низька? Просто інколи бувають клієнтські авто з маленьким кліренсом, не хотілось би кожен раз щось підкладати. І по обслуговуванню – це більше профілактика чи реально часто щось виходить з ладу?

Оффлайн Krahmans

• Full Member
    • Просмотр профиля
Якраз за підлогу теж думав, бо в мене не ідеальна плита, є невеликий перепад. А по висоті підйому як воно, вистачає для нормальної роботи з ходовою і коробкою? І ще питання – чи не заважає нижня балка при заїзді, особливо якщо машина низька? Просто інколи бувають клієнтські авто з маленьким кліренсом, не хотілось би кожен раз щось підкладати. І по обслуговуванню – це більше профілактика чи реально часто щось виходить з ладу?

Якщо коротко по практиці, то для гаража це нормальний варіант, але треба одразу зробити все правильно, щоб потім не переробляти. Ціна на автопідйомник часто залежить не тільки від вантажопідйомності, а й від якості тросів, замків і товщини металу, тому економити тут не варто. Щодо заїзду – якщо авто дуже низьке, інколи доводиться підкладати гумові проставки або робити невеликий заїзд, але це стандартна історія, не критично. По висоті підйому – для більшості робіт вистачає, включаючи ходову, гальма і навіть зняття коробки, якщо правильно виставити лапи.

Обслуговування в основному профілактичне: перевірка натягу тросів, змащення рухомих частин і контроль фіксаторів. Якщо хочеш не морочитись з підбором, подивись варіанти в інтернет магазині Amper, там є двостійкові підйомники з нижньою синхронізацією під різні задачі. Головне – дивись на товщину стійок, якість гідравліки і наявність нормальних механічних стопорів, тоді буде служити довго без сюрпризів.

Яндекс.Метрика