Автор Тема: Батьки, підкажіть, яку кашу брати, щоб дитина не плювалась  (Прочитано 316 раз)

Оффлайн Oldyamar

• Full Member
    • Просмотр профиля
Батьки, дуже прошу поради, бо вже кілька тижнів мучимось із прикормом і нерви на межі. Доньці сім місяців, пробуємо вводити каші, а вона робить таке обличчя, ніби їй дали лимон, одразу випльовує і відвертається. Консистенція ніби нормальна, без грудочок, готую на воді, як радив педіатр, але результату нуль. Уже починаю переживати, що щось роблю не так, бо читала, що каші мають легко заходити. Може, справа у смаку, помелі, запаху чи способі приготування. Хочеться знайти варіант, який дитина буде їсти без сліз і протесту, а я перестану відчувати себе поганою мамою.

Оффлайн Krahmans

• Full Member
    • Просмотр профиля
Розумію тебе дуже добре, ми з таким же стикались із сином, і це реально вибиває з колії. Багато дітей реагують на каші не через те, що вони голодні чи ні, а через текстуру і післясмак. Часто малечі не подобається надто густа або навпаки рідка маса, ще має значення, чи швидко каша розбухає і чи лишається однорідною після охолодження. Також важливо, щоб смак був максимально нейтральний без різкого зернового запаху. Я б радив звертати увагу на каші з дрібним помелом і простим складом без зайвих добавок, тоді дитина легше звикає і не так активно випльовує перші ложки.

Оффлайн Oldyamar

• Full Member
    • Просмотр профиля
Справді помітила, що коли каша постоїть кілька хвилин, вона стає густішою і донька одразу починає кривитись. Пробувала міняти пропорції, але тоді виходить або майже вода, або клейстер. Про запах теж цікаво, бо деякі каші мають дивний аромат, навіть мені не дуже приємно. Хочеться знайти щось таке, щоб було ніжне, без грудочок, легко розмішувалось і не змінювало структуру через п’ять хвилин. Поділись, будь ласка, ще своїм досвідом, на що дивитись при покупці, щоб не викидати потім пачки.

Оффлайн Krahmans

• Full Member
    • Просмотр профиля
Справді помітила, що коли каша постоїть кілька хвилин, вона стає густішою і донька одразу починає кривитись. Пробувала міняти пропорції, але тоді виходить або майже вода, або клейстер. Про запах теж цікаво, бо деякі каші мають дивний аромат, навіть мені не дуже приємно. Хочеться знайти щось таке, щоб було ніжне, без грудочок, легко розмішувалось і не змінювало структуру через п’ять хвилин. Поділись, будь ласка, ще своїм досвідом, на що дивитись при покупці, щоб не викидати потім пачки.
З власного досвіду можу сказати, що дитячі каші Milupa https://maudau.com.ua/category/dytiachi-kashi/product_brand=milupa добре підходять для знайомства з прикормом, бо вони мають дуже дрібний помел і після приготування виходять реально ніжними. Коли розмішуєш, маса однорідна, без грудочок, навіть після того, як трохи охолоне, структура лишається приємною, не тягучою і не водянистою. Смак у них м’який, без різкого зернового запаху, тому діти рідше реагують відразою і не плюються з першої ложки.

У складі все зрозуміло, без зайвого, тому спокійніше за реакцію малюка. Я зазвичай замовляю дитячі каші Milupa в онлайн магазині MAUDAU, там зручно обрати потрібний варіант, опис товару детальний, все приходить добре запаковане і свіже. Для мене це був варіант, який реально полегшив життя і зробив годування спокійнішим без істерик і зіпсованого настрою.

Яндекс.Метрика