Автор Тема: Чи є якийсь корм для кота, щоб не утворювалися волосяні грудочки у шлунку?  (Прочитано 258 раз)

Оффлайн Alexander

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Доброго дня. Хочу порадитися з тими, хто стикався з такою проблемою. У нас кіт домашній, довгошерстий, линяє практично цілий рік. Останнім часом почастішали ситуації, коли він намагається відкашляти шерсть, інколи навіть блює. Розчісуємо регулярно, але цього, схоже, недостатньо. Чув, що є спеціальні корми, які допомагають зменшити утворення волосяних грудочок у шлунку, але поки не розумію, чи це реально працює, чи просто маркетинг. Хотілося б підібрати корм для щоденного годування, а не якісь пасти «час від часу». Якщо хтось має досвід — підкажіть, на що звертати увагу і чи є сенс міняти корм.
Если тебе не верят - не оправдывайся.

Оффлайн Krahmans

• Full Member
    • Просмотр профиля
Привіт. Так, проблема знайома, особливо якщо кіт пухнастий. У нас було те саме: шерсть всюди, кіт постійно ковтає її під час вилизування, а потім починаються ці неприємні моменти з кашлем. Ми теж спочатку думали, що достатньо просто частіше вичісувати, але по факту без зміни харчування ситуація не сильно змінювалась. Коли почали шукати інфу, зрозуміли, що є корми саме з акцентом на виведення шерсті через кишечник, а не через блювання. І от після переходу на такий корм реально стало легше — кіт спокійніший, рідше намагається «відкашлятися». Не скажу, що проблема зникла на 100%, але різниця помітна, особливо через кілька тижнів постійного годування.

Оффлайн Alexander

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Дякую за відповідь, дуже корисно. А скажи, будь ласка, за який час ти помітив перші зміни після переходу на такий корм? І ще цікавить, чи кіт їв його нормально, без примусу, бо наш досить перебірливий. Не хотілося б купити корм, який у підсумку стоятиме відкритим. Також думаю, чи можна таким кормом годувати постійно, чи краще чергувати з іншим, більш «звичайним». Буду вдячний, якщо поділишся деталями.
Если тебе не верят - не оправдывайся.

Оффлайн Krahmans

• Full Member
    • Просмотр профиля
Ми в результаті зупинилися на кормах Royal Canin https://superpets.co.ua/royal-canin/ , бо в них є окремі формули саме для контролю волосяних грудочок. Суть у тому, що в складі більше спеціальної клітковини, яка допомагає шерсті нормально проходити через травну систему, а не накопичуватися в шлунку. У нас перші зміни стали помітні десь через два-три тижні: кіт рідше кашляє, практично зникли епізоди блювання шерстю. За смаком проблем не було — їв нормально, без капризів, хоча зазвичай він теж вибагливий. Ми годуємо таким кормом на постійній основі, без чергування, і стан стабільний. Плюс бонусом стало те, що травлення загалом покращилось. Звісно, розчісування ніхто не відміняв, але в парі з правильним кормом це реально дає результат.

Оффлайн Indianna

• Newbie
  • *
    • Просмотр профиля
Якщо шукаєте якісний корм для свого улюбленця — варто звернути увагу на асортимент Farmina в інтернет-магазині PetMart https://petmart.com.ua/farmina. Це корми суперпреміум класу, які виробляються з натуральних інгредієнтів і враховують потреби тварин різного віку, породи та стану здоров’я. У каталозі є як беззернові раціони, так і лікувальні лінійки, що особливо важливо для чутливих улюбленців. Зручно, що можна підібрати корм під конкретні потреби — для стерилізованих тварин, при алергіях або проблемах із травленням. Хороший вибір для тих, хто дбає про здоров’я свого кота чи собаки.

Яндекс.Метрика